30 тисяч осіб в Україні досі не можуть позбутися радянського паспорта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

30 тисяч осіб в Україні досі не можуть позбутися радянського паспорта

Казна та Політика
1253
Комітет виборців України закликає законодавців спростити процедуру отримання українського громадянства для більш ніж 30 тисяч жителів, які досі живуть з радянськими паспортами.
Про це заявив керівник Одеської обласної організації КВУ Ігор Бринаш.
“Україна приєдналася до Конвенції ООН з надання громадянства за спрощеною процедурою, але закон не діє, тому що немає інструкцій, вказівок, підзаконних актів тобто в законодавчому полі порядок отримання громадянства для таких людей залишився без змін”, – зазначив Бринаш.
За його словами, чиновників не хвилюють проблеми людей без українського паспорта і навіть деякі намагаються на цьому заробити. “Вимагають хабарі, погрожуючи депортацією або переміщенням в спецприймальники”, – додав активіст.
Він пояснив, що більшість людей без документів не намагаються вирішити свою проблему з причини недостатньої поінформованості та браку грошей. “Люди з різних причин залишилися без паспорта. Для Одеської області поширена ситуація, коли люди тікали з колишньої Молдавської республіки під час придністровського конфлікту. Тікати надовго не збиралися, а тому переїхали в прикордонні регіони Одеської області. Конфлікт затягнувся, а вони так і залишилися без документів”, – зазначив Бринаш.
На думку активіста, крім спрощення порядку отримання українського громадянства, державі необхідно докласти зусиль для просвіти людей без громадянства.
“Це не тільки проблема окремих людей, які не мають можливості користуватися своїми правами, але і проблема держави, оскільки воно недоотримує податки”, – підсумував Бринаш.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас