Число реєстрацій в системі WebMoney перевищило 30 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число реєстрацій в системі WebMoney перевищило 30 млн

Фінтех і Картки
354
У міжнародній системі розрахунків WebMoney Transfer зафіксована тридцяти мільйонна реєстрація, при цьому щодня до системи приєднуються близько десяти тисяч нових учасників.
У 2010 році WebMoney Transfer повідомляла про 10 мільйонів реєстрацій, в 2013 році їх кількість зросла до 20 мільйонів, а вже в грудні 2015 року досягнуто новий рубіж – 30 000 000. Подібне зростання пов’язане як зі збільшенням популярності електронних гаманців в цілому, так і з розширенням географічної присутності системи в країнах Азії та Європи.
Новим етапом розвитку WebMoney в європейських країнах стало отримання статусу емітента електронних грошей на території Євросоюзу, завдяки ліцензії FCA (Financial Conduct Authority). Крім того, з 1 грудня доступ до системи був відкритий резидентам Великобританії.
При реєстрації користувачі найчастіше вибирають Keeper Standard – один з найпростіших способів управління гаманцями з браузера. Помітно зросла цього року популярність оновлених додатків WebMoney Keeper для Facebook, Вконтакте, Однокласники, що дозволяють здійснювати операції в системі, не покидаючи аккаунта соціальної мережі.
В рамках спрощення ідентифікації в системі WebMoney була введена можливість автоматичного отримання початкового атестата через портал gosuslugi.ru, а також шляхом поповнення WebMoney-гаманця з банківського рахунку будь-якого російського банку або прикріплення до гаманця карти одного з банків-партнерів.
Серед інших помітних нововведень, для учасників системи стала полегшена процедура взаємного кредитування і можливість управління всіма борговими зобов’язаннями безпосередньо з клієнтських додатків.
Також цього року був запущений сервіс WebMoney Video для проведення захищених безкоштовних відеоконференцій без необхідності встановлювати додаткові програми. Для розробників і власників сторонніх сайтів був відкритий API ряду сервісів, включаючи сервіс двофакторної аутентифікації E-NUM.
Крім збільшення числа учасників системи, зросло число інтернет-магазинів і сервісів, що приймають WebMoney. На даний момент більше 100 000 інтернет-магазинів по всьому світу дозволяють розраховуватися за товари та послуги через систему WebMoney.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас