Київ направить 42,4 млн грн на енергозбереження в соцкультустановах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ направить 42,4 млн грн на енергозбереження в соцкультустановах

Казна та Політика
123
Бюджетом Києва і програмою соціально-економічного розвитку на 2016 рік фінансування заходів щодо впровадження енергозберігаючих заходів у столичних загальноосвітніх школах, дошкільних навчальних закладах, лікарнях та закладах культури та соціального захисту населення передбачено в розмірі 42,4 млн грн.
Як повідомила прес-служба Київської міської ради, зазначені кошти також планується направити на реалізацію проектів “Енергозбереження” і “Термосанація в бюджетних установах Києва” із залученням кредитних коштів “НЕФКО” (“Північна екологічна фінансова корпорація”, Nordic Environment Finance Corporation, NEFCO) .
Згідно з повідомленням, зокрема, в рамках проекту “Термосанація в бюджетних установах Києва” передбачається установка і модернізація індивідуальних теплових пунктів (ІТП) з автоматизованою системою диспетчеризації в 212 бюджетних установах, а також завершення теромомодернізації трьох освітніх установ та модернізації освітлення 13 бюджетних об’єктів.
Крім того, за даними Київради, в 2016 році на оплату обслуговування модульних ІТП столична влада планує направити 1,2 млн грн, на оплату енергосервісних послуг в рамках кредитного договору між “НЕФКО” і КП “Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях Києва “для освітніх установ – 0, 405 грн.
Як повідомлялося, 22 грудня депутати Київради затвердили бюджет і програму соціально-економічного розвитку столиці на 2016 рік.
Як уточнив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков, доходи бюджету Києва в 2015 році затверджені в розмірі 27,136 млрд грн, витрати – 25,638 млрд грн.
За словами А.Страннікова, фінансування програми соцекономрозвитку Києва в 2016 році за рахунок спеціального фонду міського бюджету передбачено у розмірі 2,025 млрд грн, за рахунок власних і залучених коштів підприємств та організацій – 2,183 млрд грн, за рахунок коштів держбюджету – 156 млн грн
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас