В ЄС дітям молодше 16 років можуть заборонити використовувати соціальні мережі без згоди батьків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС дітям молодше 16 років можуть заборонити використовувати соціальні мережі без згоди батьків

Світ
226
Парламентарії Європейського Союзу прийшли до компромісу з приводу збільшення віку, з якого дозволено користуватися соціальними засобами комунікації: кожна країна має право приймати самостійне рішення з цього питання.
Тобто, держави-члени ЄС зможуть встановлювати свої вікові обмеження (в межах від 13 до 16 років) для підлітків на використання соціальних мереж і сервісів на зразок Instagram, Facebook і Snapchat без дозволу батьків.
Зараз у ЄС, як і в США, з 13 років дозволяється реєструватися в соціальних мережах без згоди батьків, але останні доповнення до Правила захисту даних в Європі припускають підвищення «цифрового віку» з 13 до 16 років. Технологічні компанії, як повідомляється, чинили сильний тиск на членів парламенту, намагаючись домогтися скасування змін.
Видання The Financial Times повідомляло, що альянс компаній, серед яких були Google і Facebook, засуджували всіх, хто виступав за внесення поправок. Додаткові бар’єри для збільшення користувальницької бази за рахунок підлітків можуть негативним чином позначиться на становищі багатьох технологічних компаній, які використовують бізнес-моделі, що припускають швидкий ріст і отримання прибутку тільки після набору мінімально необхідної кількості клієнтів.
Деякі критики стверджують, що діти вже обманюють про своє сьогодення віці в інтернеті, так що підвищення вікового бар’єру тільки відволікає від головного завдання – реалізації більш значущого механізму захисту та освіти.
В цілому ж нові правові норми дають споживачам в ЄС більше контролю над своїми даними. За найменше порушення цих норм ЄС вправі штрафувати компанії на суму в розмірі до 4% річного обсягу світових продажів. Крім того, компанії будуть нести більшу відповідальність за свої проступки. З цього моменту навіть якщо компанія на підставі договору аутсорсингу передала обробку даних іншої компанії, вона все одно повинна забезпечити пряме виконання всіх передбачених законів норм.
Нові правові норми повинні бути затверджені офіційно Європейським парламентом вже сьогодні (звичайна формальність), тоді як країнам-членам ЄС відведено два роки, що привести свою нормативну базу у відповідність з прийнятими змінами.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас