Uber тестує систему колірного виявлення таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber тестує систему колірного виявлення таксі

Технології&Авто
895
Бувають ситуації, коли замовник таксі не може швидко знайти автомобіль, що прибув за викликом, через велике скупчення машин, наприклад, на стоянці або через те, що водій був змушений припаркуватися трохи далі відповідно до дорожніх знаків. У таких випадках допоможе система SPOT, тестування якої почала компанія Über.
Ідея полягає в тому, щоб обладнати машини таксистів спеціальними світлодіодними смугами в зоні лобового скла, які можуть світитися різними кольорами. При замовленні автомобіля через додаток користувач зможе вибрати один з доступних кольорів, скажімо, зелений. Після прибуття машини до місця призначення замовник зможе швидко виявити її за смугою, що світиться заданим кольором.
Більше того, клієнт може і сам вказати таксисту своє місце розташування, підсвітивши через додаток Uber екран смартфона тим же кольором і, приміром, помахавши стільниковим апаратом над головою.
В даний час система SPOT випробовується із залученням водіїв у Сіетлі (Вашингтон, США). У разі якщо експеримент буде визнаний успішним, географія використання SPOT розшириться. Uber зазначає, що нова система — це частина стратегії компанії по підвищенню якості своїх послуг і скороченню часу простою таксі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас