В Україні знову розносять повістки - почався "зимовий" призов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знову розносять повістки - почався "зимовий" призов

Казна та Політика
9629
В Україні знову почали розносити повістки, триває осінній призов строковиків, хоча призов на строкову службу мав закінчитися 30 листопада.
Причини тому дві. Перша — терміни призову зміщені на місяць вперед, повідомили нам у облвійськкоматі Київщини. “За указом президента терміни призову зміщені (призов мав початися з 1 жовтня, але через місцеві вибори 25 жовтня початок змістили на 1 листопада. — Авт.), але не скорочені, тому будемо набирати військовозобов’язаних до 31 грудня”, — уточнив нам черговий офіцер облвійськкомату.
Друга причина — Кабмін своєю постановою від 25 листопада призвав до лав Нацгвардії ще 1 тис. “багнетів”, роз’яснила нам начальник прес-служби Міноборони Оксана Гаврилюк. Тобто тепер призвуть не 11 тис. строковиків, як повідомлялося раніше, а 12 тис. Про причини додаткового набору в Міноборони не говорять, але обіцяють не відправляти новобранців на Донбас.
У Генштабі нам пояснили, що сьома хвиля мобілізації орієнтовно готується на лютий 2016-го. Скільки планується мобілізувати бійців, поки не повідомляють (раніше призвали в кожній хвилі по 20-50 тис. осіб. — ред.).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас