Економічний подкаст 86: Податковій реформі бути? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Економічний подкаст 86: Податковій реформі бути?

1793
В новому випуску подкастів на порталі Finance.UA ведучі Юлія Бондар та Станіслав Дубко торкнулися теми податкової реформи та держбюджету – 2016.
Напередодні внесення до парламенту проекту держбюджету-2016, фрагменти тексту якого пізно увечері опублікували на сайті Міністерства фінансів, в економічному середовищі розгорілися жорсткі баталії навколо податкової реформи. Зокрема, були представлені два альтернативних варіанти – один запропонувало Міністерство фінансів, а інший – парламентський комітет з податкової та митної політики.
Щодо останнього варіанту, то він пропонує радикальне зниження ставок податків. Проте, за оцінками експертів, бюджетний дефіцит 2016 року може досягти 6,3% від ВВП, у той час як узгоджений з МВФ рівень не може перевищувати 3,9%.
Ведучий Станіслав зауважив, що наразі між Міністерством фінансів і парламентським комітетом з питань податкової та митної політики не має конструктивного, відкритого діалогу, який дозволив би Україні рухатися в вірному напрямку.
На думку Станіслава, Міністерству фінансів взагалі не потрібно було займатися розробкою податкової реформи, тому що цей державний орган повинен займатися реалізацією фіскальної політики держави.
“Фіскальна роль Мінфіну вкрай важлива, і дійсно, їх завдання – наповнити бюджет і стежити за правильним розподілом державних коштів, державних витрат, закладених у бюджеті, але не реформувати систему”, – розповів Станіслав.
Ведучі подкасту звернули увагу на нізьку ступінь довіри бизнесу до держави, що стримує детенізацію економики та розширення бази оподаткування, оскільки власники та керівники підприємств не впевнені, що правила гри не зміняться в наступні роки.
Хронометраж: 01:08:06
Новини – 03:19
Головна тема – 12:00
Від зарплати до зарплати – 01:03:47
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас