У Британії розказали, як Україні відчути всі переваги торгівлі з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії розказали, як Україні відчути всі переваги торгівлі з ЄС

Казна та Політика
756
Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та ЄС несе позитиви для обох сторін, які стануть сильнішими за рахунок співпраці.
Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф під час круглого столу у вівторок у Києві.
«Так, для України місія реальна. ПВЗВТ довго готувалася і, я думаю, те, чого ви вже досягли, є вельми значущим», – сказала вона.
У той же час, за її словами, Україна ще має багато зробити, щоб повною мірою скористатися перевагами вільної торгівлі з Європейським Союзом.
«Коли я дивлюся в перспективу, то бачу, що ряд законів повинен бути поліпшений, повинна бути проведена реформа оподаткування, митниці, державної служби, а також дуже важливою є боротьба з корупцією, яка продовжує душити прогрес в цій країні», – зазначила Гоф,
підкресливши, що ЄС і, зокрема, Великобританія готові всіма можливими способами підтримувати Україну.
Посол підкреслила, що коли необхідно проводити складні або контраверсійні реформи, то надзвичайно важливо налагодити ефективну комунікацію з суспільством, щоб воно розуміло, навіщо потрібно проводити зміни, і чому буде важко в короткостроковій перспективі, але виправдано в довгостроковій.
«ПВЗВТ, імплементація якої розпочинається 1 січня, позитивна для Європи і України, і ми дійсно сильніше разом», – зазначила Гоф.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас