ЄБРР і "Украерорух" відновили співпрацю по кредиту на EUR41,2 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР і "Украерорух" відновили співпрацю по кредиту на EUR41,2 млн

Казна та Політика
145
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і держпідприємство “Украерорух” 30 листопада відновили співпрацю по кредиту на EUR41,2 млн на підтримку пріоритетних інвестицій, поліпшення управління повітряним рухом та підвищення стандартів безпеки, договір про який був укладений в 2012 році.
Оновлений документ підписали глава представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер і глава “Украероруху” Дмитро Бабійчук.
Відповідно до нового договору, кошти зазначеного кредиту допоможуть підприємству в реалізації інвестиційної програми, схваленої Євроконтролем. Програма включає в себе заміну і модернізацію обладнання, яке “Украерорух” використовує для зв’язку, навігації, спостереження та обробки даних.
За даними ЄБРР, проект є особливо важливим для “Украероруху” й усієї України, оскільки підвищує безпеку повітряного руху на території країни і ефективність організації польотів.
“Я дуже радий, що ми беремо участь у проекті з підвищення безпеки повітряного руху в Україні”, – сказав Ш.Аджунер, уточнивши, що вказаний кредит видається під гарантії уряду України.
Крім того, передбачається, що Європейський інвестиційний банк надасть для цього проекту паралельний кредит в такому ж обсязі і за характером.
Крім того, за даними “Украероруху”, підприємство планує частину цих коштів в кількості EUR20 млн спрямувати, зокрема, на підвищення в 2016 році якості аеронавігаційного обслуговування в повітряному просторі країни і міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, що перебуває під відповідальністю України.
За даними “Украероруху”, термін фінансування по кредиту складає 10 років. Хоча договір був підписаний у 2012 році, кошти цього кредиту не вибиралися, а в зв’язку з подіями 2014-2015 рр. керівництво підприємства ініціювало перегляд ряду пунктів документа. Зокрема, в ході переговорів істотно змінено перелік проектів, переглянута географія розміщення обладнання, графік надання коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас