В Україні хочуть скасувати Господарський кодекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть скасувати Господарський кодекс

Казна та Політика
1246
Міністерство юстиції України ініціює скасування Господарського кодексу.
Про це під час презентації ініціативи заявив заступник міністра юстиції з європейської інтеграції Сергій Пєтухов.
Він зазначив, що з одночасного прийняття в 2003 році Цивільного та Господарського кодексів почалися суперечки і неузгодженості в законодавстві, пов’язані з тим, що ці два кодекси мають зовсім різну ідеологію і розходяться між собою.
“Господарський кодекс базується на перенесенні застарілих радянських норм і концепцій регулювання господарських або цивільних відносин у державі, в той час як Цивільний кодекс ґрунтується на європейський традиції”, – зазначив Пєтухов.
Він також озвучив план дій з ліквідації Господарського кодексу.
“Міністерство юстиції сформує робочу групу, яка розробить концепцію реформи приватного права, і ми зробимо більш широке реформування, тому що і Цивільний кодекс повинен бути переглянутий в тій частині, в якій за 10 років він себе не виправдав”, – сказав Пєтухов.
Він також зазначив, що концепція буде винесена на широке обговорення і після того, як буде знайдено консенсус щодо концепції, Мін’юст перейде до розробки конкретних норм, які повинні бути прийняті у зв’язку з відміною Господарського кодексу.
“Ми готові обговорювати будь-які питання збереження, перенесення окремих інститутів регулювання, які є в Господарському кодексі. Але ми вважаємо, що не може бути збережений Господарський кодекс як окремий документ, тому що немає конкретного окремого предмета регулювання”, – підсумував Пєтухов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас