ЄС може ввести безвізовий режим з Туреччиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може ввести безвізовий режим з Туреччиною

Світ
710
Якщо Туреччина виконає всі необхідні умови, то отримає безвізовий режим з Євросоюзом восени 2016 року. Про це собщает ТАСС, посилаючись на заяву голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера на прес-конференції за підсумками саміту ЄС-Туреччина в Брюсселі.
“Візова лібералізація пов’язана з реадмісією. Якщо всі вимоги будуть виконані, вона буде досягнута восени 2016 року”, – повідомив Юнкер.
Раніше стало відомо, що Туреччина і ЄС досягли угоди з питання мігрантів.
Президент Франції Франсуа Олланд, покидаючи саміт ЄС – Туреччина, заявив, що Євросоюз виділятиме Туреччині 3 млрд євро в міру виконання зобов’язань по прийому біженців.
Також він підкреслив, що співпраця з Туреччиною з питань політичного врегулювання в Сирії, боротьбі з терористами та з питань міграційного кризи особливо важливо для Франції.
“Чи правомірно очікувати, щоб Туреччина зробила зусилля з прийому біженців, щоб вони не їхали до Європи, а також захистила турецький кордон і рівним чином закрила кордон між Туреччиною і Сирією. Правомірно, щоб Туреччина отримала від Європи допомогу для прийому біженців”, – заявив він .
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас