Dragon Capital оцінює придбані ЄБРР 30% "Райффайзен Банку Аваль" в $78 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital оцінює придбані ЄБРР 30% "Райффайзен Банку Аваль" в $78 млн

Фондовий ринок
489
Інвестиційна компанія Dragon Capital оцінює купується Європейським банком реконструкції та розвитку пакет акцій 30% у х “Райффайзен Банку Аваль”, що входить в групу найбільших, в 78 млн доларів.
Про це йдеться в коментарі компанії.
“Якщо припустити, що ЄБРР надасть повністю весь обсяг нового капіталу (за мінусом незначної участі міноритарних акціонерів, які володіють 3,6% акцій банку), то після додемісії ЄБРР стане власником 51,3% банку” Аваль “(грунтуючись на 31,5 млрд нових акцій, які повинні бути випущені). Тому, щоб забезпечити 30% у статутному фонді після його збільшення, ЄБРР необхідно мати 18,4 млрд нових акцій. При ціні підписки 0,1 гривень / акція це складе 78 млн доларів в грошовому еквіваленті за офіційним курсом “, – вважає глава аналітичного департаменту Dragon Capital Андрій Беспятов.
Dragon Capital нагадує, що при планованому збільшенні статутного капіталу “Райффайзен Банком Аваль” планується залучити 3,15 млрд гривень (133 млн доларів) шляхом емісії акцій за номінальною вартістю.
Всі поточні акціонери можуть брати участь у підписці на пропорційній основі, але не зможуть скористатися опцією обов’язкового викупу акцій на їх вимогу у зв’язку з дією норм Закону “Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків”.
Новий капітал повинен бути внесений в період з 7 по 10 грудня.
Нагадаємо, ЄБРР вирішив купити 30% “Райффайзен Банку Аваль”.
Згідно з ним, ЄБРР і Raiffeisen Bank International AG візьмуть участь в докапіталізації української фінустанови на 3,15 млрд гривень (122 млн євро), яку розглянуть акціонери 3 грудня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас