Двоє українців створюють безкоштовну інструкцію з будівництва будинку за $5000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двоє українців створюють безкоштовну інструкцію з будівництва будинку за $5000

Нерухомість
4221
Два IT-фахівця з Горлівки, Андрій і Михайло, в ході бойових дій стали біженцями, втративши будинки і майно. Зараз вони запускають проект, головна мета якого – споруда повноцінного і дешевого житла для бездомних, зокрема, переселенців через війну на сході України. IT-фахівці планують безкоштовно показати, як двоє людей за літо можуть створити максимально дешеве еко-житло.
На жаль, поки Андрію та Михайлу не вистачає коштів навіть на заплановану програму-мінімум, тому на сайт проекту «Де хата?» Помістили прохання про пожертвування і лінк на зручний спосіб профінансувати проект.
Початкова мета проекту – побудувати два житлових купольних будинку для трьох і п’яти чоловік, а також докладно зафільмувати цей процес на відео, щоб інші могли скористатися ним як інструкцією. Автори «Де хата?» Розписали на що витратять отримані з пожертвувань гроші:
- На будівництво двох вищезазначених будинків;
- На створення складального виробництва конструкторів доступних купольних будинків для бездомних біженців, сонячних колекторів і вітряків;
- На необхідні комплекти інструментів по $ 1 000 кожний;
- На купівлю землі для тих, хто не може собі цього дозволити.
Андрій і Михайло планують безкоштовно давати інструменти в користування людям, які будуть будувати будинок за їхнім прикладом.
Жоден з ініціаторів проекту не є архітектором і не має відповідної освіти. Андрій – веб-програміст, а Михайло – гуманітарій, але багато знає про «розумні будинки» і технологіях енергозбереження.
У майбутньому переселенці сподіваються перетворити процес складання купольних будинків в конструктор і потроху додають на сайт корисні функції, на зразок калькулятора для купола.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас