Коболєв заявив, що Україна має зменшити споживання газу ще як мінімум удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв заявив, що Україна має зменшити споживання газу ще як мінімум удвічі

Енергетика
5720
Україна за цей рік скоротила споживання газу на 20%, але щоб говорити про істотну економію, потрібно зменшити споживання палива ще як мінімум удвічі.
Про це заявив голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Ми споживаємо енергії в 3-4 рази більше, ніж такі країни як Польща, Угорщина, і в шість разів більше, ніж Німеччина”, – зазначив чиновник.
А.Коболєв вважає, що Україна доклала багато зусиль у напрямку диверсифікації поставок газу в Україну, і ці зусилля почали давати реальний ефект. Також, за його словами, є кілька причин, чому Україні вдається зараз економити паливо.
“Зараз не зовсім сприятлива економічна ситуація і зменшилося споживання промисловістю, але також найбільша економія у соціальні сфері. Також відбувається зменшення споживання населенням, відбувається оптимізація витрат палива і в інших сферах. Ці тенденції і стали причиною того, що Україна стала фактично незалежною державою в питанні забезпечення газом”, – сказав А.Коболєв.
Раніше Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд доручив компанії “Нафтогаз України” припинити закупівлі газу в Росії. За його словами, відповідне рішення було прийнято у зв’язку з тим, що цінові пропозиції, які надійшли від європейських партнерів, вигідніші, ніж російські. Раніше глава російського “Газпрому” Олексій Міллер заявив, що 25 листопада “Газпром” припиняє постачання природного газу в Україну, тому що не надійшла ні нова передплата, ні заявка на постачання газу від “Нафтогазу України”.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас