Тесть Насірова мінімізував податки, прогнавши 350 млн по "власних" фірмах, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тесть Насірова мінімізував податки, прогнавши 350 млн по "власних" фірмах, - ЗМІ

Кримінал
3932
Корпорація “Альтіс-Холдинг” Олександра Глімбовського, тестя глави ДФС Романа Насірова, перерахувала 350 млн грн через пов’язані з нею фірми для мінімізації податків.
Про це пише сайт “Наші гроші” з посиланням на сюжет Мар’яни Мотрунич, журналістки однойменної програми.
Корпорація “Альтіс-Холдинг” Олександра Глімбовського, тестя глави ДФС Романа Насірова, є одним з великих державних підрядників яких податкова має право перевіряти щорічно.
На початку літа податкова перевірила “Альтіс-Холдинг”, який виконував роботи для КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” загальною вартістю 443 млн грн.
Як повідомляють журналісти “Наших грошей”, кошти були перераховані на три компанії так званого “першого рівня” – “Патера Україна” (організація будівельних робіт), “Юніфліт” (надання в оренду будівельних машин), “Альтіс-Енерго” (архітектурні роботи ).
Всі три фірми за даними програми, безпосередньо пов’язані з “Альтіс-Холдинг”.
Далі ці три компанії перераховували кошти ще ряду фірм “другого рівня”, більшість з яких також пов’язані з “Альтіс”, і серед яких є реальні виконавці робіт.
У податковій виникла підозра, що три вищезазначені компанії могли бути створені для того, щоб завищувати витрати “Альтиса” – але на папері, щоб знизити витрати.
Згідно аналітиці податківців, на “першому рівні” контрагентів “Альтиса” є 64 компанії з ознаками сумнівності, яким загалом перерахували 350 млн грн.
На другий рівень (фірми “Борен-А”, “Спецбудстандарт” і “Трансбудкомпані”) вже було перераховано трохи більше половини – 200 млн, але на другому рівні не всі компанії є реальними виконавцями робіт. Отже, за даними податківців, “Альтіс” повинні били донарахувати 60 млн грн. податків – а донарахували тільки 44,61 тис грн.
Крім того, за даними журналістів керівницю ДПІ Святошинського району Оксану Малихіну, в якої приписаний “Альтіс” призначили навесні цього року, коли ДФС вже очолював Роман Насіров, і за кілька днів до запланованої перевірки “Альтиса”.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас