Яценюк доручив "Нафтогазу" припинити закупівлю газу в Росії: Ціна від європейців краща — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк доручив "Нафтогазу" припинити закупівлю газу в Росії: Ціна від європейців краща

Енергетика
2076
Кабінет міністрів України доручив Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» припинити закупівлю російського газу для потреб українських споживачів, замінивши його європейським паливом.
Про це прем’єр-міністр Арсеній Яценюк сказав в ході засідання уряду.
«Уряд також ухвалив рішення доручити «Нафтогазу» припинити купівлю російського газу. А то вони переплутали, це не вони нам не поставляють газ, це ми у них газ не купуємо», – сказав Яценюк.
Він підкреслив, що таке рішення прийнято тому, що «цінові пропозиції від наших європейських партнерів значно кращі». «А загальний обсяг споживання газу в Україні вже зараз зменшений на 20%», – сказав Яценюк.
Раніше Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» заявила, що планує вибрати весь раніше оплачений обсяг російського газу для потреб українських споживачів і надалі забезпечувати переважно транзит палива по українській території для європейських споживачів.
«НАК «Нафтогаз України» чекає сьогодні отримати весь обсяг російського газу, який був оплачений раніше. У відповідності з поточними угодами з «Газпромом», компанія планує надалі контрактувати російський газ в міру необхідності, залежно від рівня споживання в Україні та з урахуванням пропозицій на європейському ринку. До цього часу «Нафтогаз» буде приймати російський газ тільки для транспортування до Європи », – йдеться в заяві.
При цьому, як підкреслили в «Нафтогазі», Україна продовжить транспортувати російський газ для європейських споживачів у повній відповідності з умовами контракту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас