Експерт: Україна не пройде зиму без російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна не пройде зиму без російського газу

Енергетика
3386
Україна не зможе пройти опалювальний сезон 2015-2016 рр. без закупівель російського газу. Таку думку висловив незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський.
“Ні, не вистачить. Закуповувати доведеться, реверсом не закриємо”, – відповів експерт на питання, чи вистачить Україні газу для проходження опалювального сезона.
Землянський уточнив, що до кінця року Україні вже не потрібно закуповувати російський газ – пройти цей період вдасться за рахунок палива, накопиченого в підземних газових сховищах (ПСГ), і завдяки теплій погоді.
“Як буде в січні-лютому, ніхто не скаже”, – зазначив фахівець.
Землянський нагадав, що глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв впевнений, що російський газ Україні не потрібен, хоча навіть за попередніми оцінками Кабміну цієї зими планувалося докупити в РФ 5 млрд куб. м. “блакитного палива”.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин зазначав раніше, що Україна розраховує на зниження ціни на російський газ у першому кварталі 2016 і налаштована на узгодження умов поставок газу.
Згідно з даними Асоціації європейських операторів підземних газових сховищ (GSE), обсяг газу в підземних сховищах (ПСГ) України зменшується і станом на 24 листопада становить 16,48 млрд куб. м.
Як повідомлялося, сьогодні, 25 листопада, поставки російського газу на адресу “Нафтогазу України” припинені.
“Сьогодні станом на 10:00 ранку “Нафтогаз України” вибрав раніше передплачені обсяги російського газу. Нової передоплати не надходило. Заявки на постачання газу від” Нафтогазу України “немає. Таким чином, постачання припиняються до надходження від української компанії нових платежів”, – заявив глава “Газпрому” Олексій Міллер.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас