В "Укртрансгазі" прокоментували заяву О.Міллера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укртрансгазі" прокоментували заяву О.Міллера

Енергетика
2103
ПАТ “Укртрансгаз” імпортує з РФ стільки палива, скільки заплатив НАК “Нафтогаз України”. Так прокоментував заяву глави “Газпрому” Олексія Міллера про припинення поставок газу Україні начальник відділу зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ “Укртрансгаз” Максим Билявський.
“Протягом сьогоднішнього дня, “Укртрансгазом” буде здійснено імпорт блакитного палива з території РФ, в обсягах який був оплачений НАК “Нафтогаз України”. Згідно з оперативною інформацією, протягом вчорашньої доби для потреб вітчизняних споживачів надійшло 10 млн кубічних метрів російського газу. З початку місяця з Російської Федерації було імпортовано майже 400 млн кубічних метрів природного газу “, – повідомив М.Білявський.
Відзначимо, відмова від закупівлі російського газу створює ризики для надійного транзиту газу до Європи через територію України. Про це заявив голова правління “Газпрому” Олексій Міллер.
Нагадаємо, в “Газпромі” заявили, що станом на 9:00 25 листопада НАК “Нафтогаз України” вибрав раніше передплачені обсяги російського газу, не подавши нових заявок на його придбання, тому російський “Газпром” припиняє постачання газу Україні до надходження нових платежів від “Нафтогазу”.
О.Міллер також відзначив, що при цьому вже зараз, до настання серйозних холодів, Україна почала активний відбір газу з підземних сховищ, “які і так недостатньо заповнені”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас