Науковці створили дисплей, який не потребує енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Науковці створили дисплей, який не потребує енергії

Технології&Авто
2843
На сьогоднішній день дисплей займає першу позицію в споживанні енергії акумулятора, коли мова заходить про мобільних пристроях. Деякі виробники для збільшення часу автономної роботи використовують в техніці, що носиться, і навіть смартфонах E-Ink дисплеї, але вони за всіма параметрами поступаються більш просунутим аналогам. Дослідники з Оксфордського університету розповіли про нову технологію Bodle Technologies, яка дозволяє створювати дисплеї, що не потребують додаткового живлення. При цьому такі екрани добре відображають інформацію навіть під прямим сонячним світлом.
Розробники зі зрозумілих причин повністю приховують всі подробиці про нову технологію, але вони вже ведуть переговори з найбільшими технологічними компаніями, назви яких також не розголошується. Фахівці розповіли, що Bodle Technologies заснована на тій же технології, яка використовується для перезапису DVD-дисків. Керівник проекту доктор Пейман Хоссейні впевнений, що їх розробка може істотно вплинути на мобільні пристрої – смартфони і смарт-годинники.
Також Пейман Хоссейні вважає, що такі дисплеї можуть знайти застосування в будівлях для створення “розумних” вікон, які б не пропускали інфрачервоні хвилі і підтримували влітку низьку температуру без використання кондиціонерів.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас