Вводиться в обіг нова банкнота номіналом 20 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вводиться в обіг нова банкнота номіналом 20 євро

Світ
1603
Сьогодні країни єврозони ввели в обіг нову банкноту номіналом 20 євро. Про це повідомляє Європейський центральний банк (ЄЦБ).
Нова купюра відрізняється посиленим захистом, зокрема, для неї характерно “портретне віконце” біля голографічної стрічки, стає прозорим, якщо піднести банкноту до джерела світла. В “віконці” зображений портрет Європи – персонажа грецької міфології, який видно з обох боків банкноти.
“Готівка була і залишається важливим платіжним засобом. Введення нових 20 євро є відчутним доказом цього”, – сказав член виконавчої ради ЄЦБ Ів Мерш.
Нову банкноту надруковано на суму 4,3 млрд євро. Очікується, що вона поступово замінить “двадцятки” колишнього зразка, які залишаються чинними.
При введенні в обіг нової банкноти номіналом 5 євро в травні 2013 року спочатку виникли певні проблеми: споживачі не могли оплатити, наприклад, квитки в автоматах, оскільки їх програмне забезпечення не було вчасно змінено.
Наступним кроком у ЄЦБ планують оновити банкноту номіналом 50 євро, однак рада ЄЦБ поки не встановила конкретної дати введення нової купюри.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас