Саудівська Аравія потіснила Росію в нафтовидобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія потіснила Росію в нафтовидобутку

Енергетика
1041
Саудівська Аравія повернула собі звання найбільшої нафтовидобувної країни, обігнавши Росію.
Вперше з 2003 року країна посіла перше місце у світі з видобутку «чорного золота» за підсумками дев’яти місяців цього року.
Відзначається, що Саудівська Аравія протягом дев’яти місяців щодня добувала в середньому 10,19 млн бар. При цьому зайняла в рейтингу друге місце Росія за цей же період виробляла в середньому 10,12 млн бар./д.
Нинішні обсяги нафтовидобутку – найвищі за всю історію нафтової промисловості в Саудівській Аравії. До цього найбільше нафти королівство видобувало в 2012 році – 9,8 млн бар./д., коли її ціна становила близько $ 112.
За дев’ять місяців 2015 видобуток нафти в світі збільшився на 1,8% – до 74,2 млн бар./д.. Це сталося завдяки тому, що найбільші нафтовиробники вирішили збільшити видобуток нафти з метою втримати частку на ринку і тим самим компенсувати збитки, пов’язані з сильним падінням цін на нафту.
За даними Головного митного управління Китаю, Саудівська Аравія також відтіснила Росію як найбільшого постачальника сирої нафти в жовтні. Росія ж виявилася відразу на третьому місці, оскільки Ангола зберегла своє друге місце в «трійці».
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас