Хід трубою: "Нафтогаз" підвищить тарифи на транзит газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хід трубою: "Нафтогаз" підвищить тарифи на транзит газу

Енергетика
2008
НАК “Нафтогаз України” збирається підвищити транзитний тариф на російський газ. Це не просто бажання української сторони: приведення тарифу до європейської практики є міжнародним зобов’язанням України. Тобто Київ просто зобов’язаний це зробити.
Про це заявив директор з розвитку бізнесу “Нафтогазу” Юрій Вітренко.
“Я не стану прогнозувати, наскільки вони (транзитні тарифи. – Ред.) будуть відрізнятися, і це непросто підрахувати, оскільки нові тарифи будуть не “за тисячу кубів на 100 км”, як раніше. Вони будуть формулюватися за принципом “вхід – вихід”. Підвищення відбудеться після того, як ми опублікуємо методологію тарифоутворення, а це буде на днях”, – пообіцяв він.
Він пояснив, що далі буде зроблено розрахунок тарифів і затверджені тарифи. І після цього – формально, принаймні, – підвищиться тариф.
“Хоча є питання – чи погодиться “Газпром” платити цей тариф без рішення Стокгольмського арбітражу. Але якщо не погодиться, то подаємо в арбітраж. Наш контракт з “Газпромом”- це контракт між двома господарюючими суб’єктами. А національне законодавство України має більш високий юридичний пріоритет, ніж контракт між компаніями”, – розповів Вітренко.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас