Експерт розповів, чому Україна не може обійтися без російського вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чому Україна не може обійтися без російського вугілля

Енергетика
1093
Запаси вугілля на українських теплоелектростанціях становлять близько 2 мільйонів тонн. На зиму потрібно 10-11 мільйонів тонн. Про це розповів директор енергетичних програм центру Разумкова Володимир Омельченко.
“Запаси більше, ніж у минулому році, але поставки знову будуть у значній мірі” з коліс “, – говорить експерт.
Сім з 14 великих теплових електростанцій працюють на антрациті. Його в-основному добувають на окупованій частині Донбасу. Решта – на вугіллі газової групи.
“На складах є 900 000 тонн вугілля антрацитної групи. Левова частка його зараз закуповується в Росії і в непідконтрольних районах Донбасу. Схожий за характеристиками вугілля можна було б завозити з Південно-Африканської республіки, В’єтнаму чи Казахстану. Але цим потрібно було займатися на півроку раніше . Адже потрібно час на підписання контракту, завантаження суден, доставку », – говорить Володимир Омельченко.
На думку експерта, вугілля з ПАР, В’єтнаму та Казахстану не набагато дорожче російського.
“Коли йдеться про енергетичну безпеку держави, ціна не повинна стояти на першому місці. Треба було диверсифікувати поставки, щоб якомога менше купувати вугілля у РФ. Треба було дозагружать станції, що працюють на вугіллі газової групи. За рахунок цього зменшили споживання антрациту вдвічі” , – вважає Володимир Омельченко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас