Поліцейським в Україні офіційно дозволили "задувати" водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліцейським в Україні офіційно дозволили "задувати" водіїв

Особисті фінанси
4026
Відтепер патрульні поліцейські отримали законне право “задувати” водіїв, за наявності у них підозр, що людина перебуває за кермом у стані сп’яніння.
Таке право патрульним поліцейським надала нова “Інструкція про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння”, затверджена спільним наказом № 1452/735 МВС та МОЗ, яка вступила чинності 13 листопада поточного року. Даним документом чітко прописаний механізм проведення перевірок водіїв на предмет знаходження їх за кермом у стані сп’яніння, починаючи від перевірки на місці зупинки поліцейським і закінчуючи перевіркою в медустанові.
Так, Інструкцією передбачено, що патрульний поліцейський вправі “задути” водія, якщо у нього є певні ознаки нетверезого стану. Наприклад, ознаками алкогольного сп’яніння є:
- Запах алкоголю з порожнини рота;
- Порушення координації рухів;
- Порушення мови;
- Виражене тремтіння пальців рук;
- Різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя;
- Поведінка, що не відповідає обстановці.
Справедливості заради відзначимо, що вищезгадана Інструкція за великим рахунком є ​​переробленою редакцією колишнього аналогічного документа, в якому терміни “Державтоінспекція” і “працівник Державтоінспекції” по всьому тексту були замінені на “Департамент патрульної служби МВС” і “поліцейський уповноваженого підрозділу Національної поліції”. Яких-небудь інших істотних нововведень новий документ для водіїв не привніс.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас