Конвертцентр з щомісячним обігом у 30 млн грн викрили в Полтавській області (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конвертцентр з щомісячним обігом у 30 млн грн викрили в Полтавській області (відео)

Кримінал
404
Правоохоронці блокували в Полтавській області діяльність конвертаційного центру з щомісячним обігом у 30 млн гривень.
Про це повідомили в прес-службі СБУ.
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили в Полтавській області діяльність конвертаційного центру, який встиг вивести в “тінь” понад 150 млн гривень.
“Організатори конверта протягом п’яти місяців надавали” послуги “з відмивання грошей, ухилення від сплати податків і переведення в готівку коштів.
Для прикриття протиправної діяльності конвертцентр займався нібито купівлею-продажем сільськогосподарської продукції. Насправді шляхом укладення фіктивних договорів на поставку товарно-матеріальних цінностей, він “обслуговував” двадцять комерційних структур реального сектора економіки. За свої послуги зловмисники брали 10% від виведеної в “тінь” суми “, – сказано в повідомленні.
Співробітники спецслужби затримали одного з організаторів конвертаційного центру після отримання ним у банку 900 тис. гривень.
Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили печатки фіктивних підприємств, “чорну” бухгалтерію, чекові книжки, що свідчать про факти переведення коштів у готівку.
Правоохоронці також виявили фіктивну господарсько-фінансову документацію і статути підприємств, що підтверджують зв’язок фіктивних фірм з реальними суб’єктами підприємницької діяльності.
Відкрито кримінальне провадження за ст.205 Кримінального кодексу України.
Тривають оперативно-слідчі дії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас