В Україні стало одним автозаводом менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стало одним автозаводом менше

Фондовий ринок
11359
ТОВ “ПО” Кременчуцький автоскладальний завод “(ВО” КрАСЗ “), що входить до складу Групи компаній “АІС”, і що припинив випуск легкових автомобілів влітку 2014 року, визнаний банкрутом, і відносно нього відкрита ліквідаційна процедура.
Відповідну постанову Господарський суд Полтавської області прийняв 6 жовтня 2015 в рамках справи про банкрутство, порушеної на підставі заяви самого ПО “КрАСЗ”.
Згідно з постановою, ліквідатор компанії повинен скласти реєстр вимог кредиторів і подати його на затвердження суду до 26 листопада поточного року, засідання суду за твердженням цього реєстру призначено на 15 грудня.
“Господарську діяльність банкрута завершити закінченням технологічного циклу з виробництва продукції у разі можливості її продажу за винятком укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута, договорів оренди тимчасово невикористаного майна на період його продажу в період ліквідації”, – зазначається у постанові суду.
Крім того, суд постановив зняти арешт, накладений на майно боржника або інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута. При цьому накладення нових арештів не допускається.
Рішення про припинення діяльності ВО “КрАСЗ” прийнято зборами учасників товариства в травні поточного року. Згідно проміжного ліквідаційного балансу, за даними інвентаризації на кінець липня поточного року у ПО “КрАСЗ” відсутні грошові кошти в касі та на рахунках, а вартість активів в цілому складає 87,24 млн грн. При цьому кредиторська заборгованість перевищує 153, 8 млн грн.
КрАСЗ спеціалізувався на великовузловому складанні автомобілів, виконанні передпродажної підготовки, гарантійного та післягарантійного обслуговування автомобілів влітку 2014 роки він припинив збірку автомобілів Geely в зв’язку з економічною недоцільністю. На заводі також здійснювалося переобладнання російських автобусів ПАЗ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас