МВФ вважає запропоновану депутатами податкову реформу ризиковою для соціального забезпечення населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вважає запропоновану депутатами податкову реформу ризиковою для соціального забезпечення населення

Казна та Політика
703
Міжнародний валютний фонд вважає, що ухвалення Верховною Радою податкової реформи, запропонованої депутатами, піддасть ризику соціальне забезпечення населення.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламенту.
“Голова комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова та представники місії МВФ розглянули вплив законопроектів (№№2767 і 3357) на формування показників державного бюджету на 2016 рік, а також бюджетів Пенсійного фонду і фондів соціального страхування. Крім того, були окреслені певні ризики в соціальному забезпеченні громадян за умови прийняття зазначених проектів законів “, – йдеться у ньому.
Раніше голова ради Незалежної асоціації банків (НАБУ) Роман Шпек заявив, що вважає запропонований депутатами варіант податкової реформи таким, що несе загрозу вітчизняній економіці та продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Як повідомляло агентство, наприкінці жовтня в парламенті була зареєстрована податкова реформа, авторами якої виступили 114 депутатів.
Зокрема, вони пропонують Раді провести податкову реформу з встановленням ставок податку на додану вартість – 15%, податку на прибуток підприємств – 15%, єдиного соціального внеску – 20%, податку на доходи фізичних осіб – 10%.
Міністерство фінансів також розробляє свій варіант податкової реформи, в якому вищевказані ставки планується уніфікувати на рівні 20%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас