"Будівельна амністія": В Україні узаконили понад 8 тисяч самобудів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Будівельна амністія": В Україні узаконили понад 8 тисяч самобудів

Нерухомість
1927
Державна архітектурно-будівельна інспекція (Держархбудінспекція) з початку дії спрощеного механізму введення в експлуатацію самовільно побудованих індивідуальних житлових господарських об’єктів зареєструвала 8,2 тис. декларацій про готовність об’єктів до експлуатації, тим самим узаконивши дані споруди, повідомляє прес-служба відомства.
За даними відомства, найбільшу кількість самобудів було узаконено в Київській (1132 об’єкти), Дніпропетровській (851), Чернівецькій (711) та Тернопільській (651) областях.
При цьому в Держархбудінспекції уточнили, що в порівнянні з «будівельними амністіями» 2009-2013 років кількість переданих Держархбудінспекції документів зменшилася в кілька разів, що свідчить про те, що більшість громадян узаконили свої самовільно зведені споруди протягом попередніх років.
У відомстві також нагадали, що будівельна амністія в Україні триватиме до кінця 2015 року.
Нагадаємо, Верховна Рада України в середині січня ухвалила Закон про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт. Даний документ продовжив до 31 грудня 2015 року так звану «будівельну амністію», яка дозволяє узаконювати самобуди за спрощеним механізмом. Так, згідно з документом, спрощений механізм прийняття в експлуатацію поширюється на об’єкти, збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт та без проведення техогляду приміщень у період з 5 серпня 1992 року до 12 березня 2011 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас