Новий рік українці зустрінуть із доларом по 28 грн, — економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий рік українці зустрінуть із доларом по 28 грн, — економіст

Валюта
23371
Падіння російського рубля і нафти, а також відсутність політики Національного банку України (НБУ) змушують гривню неухильно падати, і до Нового року очікується курс на рівні 28 грн/$.
Про це розповів екс-заступник глави НБУ Олександр Савченко.
“Національний банк перестав контролювати і регулювати на ринок готівкової та безготівкової валюти, тобто зараз у тіньовому ринку знаходиться більше валюти, ніж на офіційному”, — зазначив експерт.
За його словами, тенденція девальвації гривні зберігається, і до Нового року курс національної валюти значно зросте.
“Фактор, який я вважаю феноменальним, — це коли падає російський рубль, а разом з ним чомусь падає і українська гривня. Хоча в теорії має бути навпаки. Тобто падає ціна на нафту, наш платіжний баланс поліпшується, і це має вести до посилення гривні. Але факти свідчать про те, що коли падають ціни на нафту і на рубль, починає падати і гривня. Зрозуміти, чому так відбувається, я не можу, але це підтверджує те, про що я говорив: вибори ми закінчили з курсом 24-26 грн/$, а рік закінчимо з курсом 26-28 грн/$”, — підкреслив Савченко.
Економіст зазначив, що відсутність політики НБУ також є негативним фактором, що впливає на курс. “Інвестори вже звикли до того, що Національний банк не має свого бачення, своєї політики, і тому бізнес і люди чекають від банку тільки негативні послання. І, на жаль, вони дуже часто мають рацію”, — резюмував експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас