Apple запатентувала новий спосіб управління спливаючими повідомленнями і вікнами за допомогою погляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запатентувала новий спосіб управління спливаючими повідомленнями і вікнами за допомогою погляду

Технології&Авто
1118
Цього тижня американське патентне відомство (USPTO) видало компанії Apple патент №9189064, заявка на який було подано у вересні 2012 року. У ньому описано новий спосіб керування різними подіями на електронному пристрої на кшталт спливаючих повідомлень різних додатків, заснований на технології відстеження руху очей.
Наприклад, при написанні тексту вбудована функція автозаміни може виявляти і виправляти різного роду помилки без найменшого втручання користувача. При виявленні помилки алгоритм автозаміни в операційній системі iOS і OS X реєструє цю подію, а потім видає спливаюче вікно, в якому міститься правильний, на думку системи, варіант написання того чи іншого слова. Користувач може скасувати автозаміну шляхом дотику до відповідного елемента діалогового вікна редагування на екрані пристрою, або ж, як зазначає Apple, виконати ту ж дію, просто звернувши свій погляд на клавіатуру або вікно іншого додатку. Крім того, високоінтелектуальна система пригальмує виконання автозаміни доти, доки пристрій, що відстежує, не переконається, що очі користувача дивляться туди, куди потрібно.
В певних сценаріях пристрій для відстеження погляду на кшталт інфрачервоного спектрометра стежить за поглядом користувача. Точне місце на екрані, куди дивиться користувач, встановлюється за допомогою спеціального ПЗ, яке безперервно відстежує перетин з елементами інтерфейсу.
Компанія Apple відзначає, що даний спосіб управління може застосовуватися до різних подій – повідомлень програм, спливаючих вікон і навіть для включення підсвічування екрана. Повноцінною альтернативою сенсорного і жестової управління її не назвеш, але подібна система відстеження рухів очей може сильно допомогти в управлінні більш складними інтерфейсами.
Як і завжди в подібних випадках, майбутнє патенту не визначено, але сам по собі він є черговим безперечним свідченням зацікавленості Apple в реалізації подібної технології управління поглядом для пристроїв обох платформ Mac і iOS.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас