«Нафтогаз» розраховує на дешевий газ через конкуренцію постачальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» розраховує на дешевий газ через конкуренцію постачальників

Енергетика
508
У НАК «Нафтогаз України» розраховують купувати природний газ за зниженими цінами за рахунок підтримки конкуренції між постачальниками.
Про це заявив глава Компанії Андрій Коболєв в інтерв’ю одному з видань, передає прес-служба «Нафтогазу».
«… Ми дійсно перманентно тримаємо наших партнерів з продажу газу в деякій невизначеності. І не розкриваємо обсяги, бо не хочемо впливати даної інформації на ринок. Зараз ми купуємо газ і на східному, і в західному напрямках, вони конкурують між собою, і ми хочемо підтримувати таку конкуренцію надалі. А розкриваючи наші плани, ми цю конкуренцію кілька дестмуліруємо», – сказав пан Коболєв.
У той же час, глава «Нафтогазу» заявив, що в кінці минулого місяця Компанія придбала газ у європейських постачальників за ціною нижчою, ніж у Росії. У той же час, в Компанії не повідомляють про плани щодо обсягів закачування газу в цьому місяці.
«Наприкінці жовтня ми почали купувати газ в Європі дешевше, ніж у« Газпрому ». Такі покупки вже є. Ми наших західних партнерів налаштовуємо на цінову конкуренцію з «Газпромом». У тих з них, хто може конкурувати, ми, природно, і будемо купувати газ », – сказав Андрій Коболєв.
Нагадаємо, раніше ВАТ «Газпром» заявляв, що отримав від НАК «Нафтогаз України» передоплату за природний газ у розмірі 24 млн дол. Крім того, в «Газпромі» повідомили про зниження обсягів імпорту газу «Нафтогазом» вдвічі, порівняно з III кварталом .
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас