Як змусити себе заощаджувати - простий спосіб із трьох кроків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змусити себе заощаджувати - простий спосіб із трьох кроків

Особисті фінанси
1850
Заощадження грошей перестало бути вправою на силу волі. Хоча це теж хороша штука – оскільки світ повний спокус, на які хочеться потратити грошенят, не дивлячись на встановлену ціль заощаджувати більше.
Але за допомогою декількох кліків мишки можливо майже повністю виключити “людський фактор” із цього процесу. Для цього є три кроки:
Крок перший: визначте, які ваші цілі. Уявіть, що ви хочете, як можна більш конкретно. “Коли ви знаєте, задля чого ви економите, процес не такий вже й неприємний”, – переконує фінансовий планувальник Джилл Гіанола. Можете навіть повісити десь картинку зі своєю мрією. Картинка буде нагадувати вам чому ви обмежуєте себе і заради якої цілі.
Крок другий: Додайте цифри. Порахуйте, скільки грошей потрібно для досягнення вашої цілі. Визначте термін та продумайте план, яку суму вам треба відкладати щомісяця, аби цей план здійснити.
Крок третій: Автоматизація. Більшість роботодавців дозволяють направляти зарплату на кілька різних рахунків. Тому ви можете розділити, куди яка сума заощаджень піде: заощадження на освіту, на покупку авто, тощо. Можна налаштувати автоматичний рух коштів на ці рахунки.
“Головний принцип тут – гроші будуть переведені на ці рахунки до того, як ви їх отримаєте в руки і виникне спокуса їх потратити”, – пояснює Грег Макбрайд, старший фінансовий аналітик Bankrate.com.
І знову крок третій: посилений. Ви можете збільшити відрахування. Наприклад, кожного разу, коли отримаєте підвищення зарплатні або надбавку, не забувайте збільшити частку свої відрахувань у заощадження – принаймні на 1-3%.
За матеріалами Time
Хочете ефективно планувати витрати та вести облік грошей? Дізнайтеся більше про “Домашні фінанси”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас