Мінінфраструктури не планує повертати техогляд автомобілів у тому вигляді, яким він був раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури не планує повертати техогляд автомобілів у тому вигляді, яким він був раніше

Особисті фінанси
1021
Міністерство інфраструктури не планує повертати техогляд автомобілів в тому вигляді, в якому він був раніше.
Про це розповів міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
“Буде розподілено вантажний рух, пасажирський нелегковий рух і пасажирський легковий. Щодо перших двох в ЄС значно жорсткішими правила безпеки по зчепленню”, – повідомив він.
“Техогляд, якщо технічний засіб новий, вийшов від виробника, то він п’ять років їздить, а вже через п’ять років необхідні регулярні перевірки”, – зазначив Пивоварський.
За словами міністра, перевірки можна буде пройти на СТО, станція буде нести відповідальність.
“Заїхав на СТО, зробив перевірку і поїхав далі. Не треба ДАІ, МРЕВ. Якщо на дорозі зупинили і перевірили, буде право вибіркової перевірки, то водієві видадуть довідку і він спокійно кілька місяців їздить”, – сказав глава Мінінфраструктури.
“Якщо перевірили, то вже більше ніхто перевіряти не буде – така собі індульгенція на кілька місяців. Це не означає, що інспекція буде перевіряти кожні три місяці. Можуть раз на рік перевірити, чи можуть взагалі не зупинити”, – повідомив він.
Міністр також зазначив, що якщо транспортний засіб старше п’яти років, вводиться обов’язкове регулярне техобслуговування.
“Але знову ж на СТО. Перевізник може сам вибрати станцію. Начебто і повертається техогляд, але це не МРЕВ. Легковий транспорт так само проходить регулярний техогляд на СТО”, – підсумував Пивоварський.
Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України пропонує з 2019 роки повернути скасований в 2011 році обов’язковий технічний огляд для легкових авто, з 2015 року – для вантажівок, з 2017 року – для автобусів, а до 2022 року – для мотоциклетної техніки.
Крім того, пропонується з 2020 року впровадити європейську систему придорожньої перевірки придатності транспорту, а після перевірки водій отримає звіт, за яким автомобіль не буде перевірятися протягом трьох місяців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас