Економічний Подкаст 83: Про перспективи реформування Фондового ринку України розповідає Тимур Хромаєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Економічний Подкаст 83: Про перспективи реформування Фондового ринку України розповідає Тимур Хромаєв

1214
У новому випуску подкастів на Finance.UA, ведучі – Юлія Бондар та Станіслав Дубко, а також запрошений гість – Голова Національної Комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) України Тимур Хромаєв, обговорили дії регулятора з очищення фондового ринку та перспективи його реформування.
Необхідно відзначити, що з початку поточного року відбувається активне скорочення кількості професійних учасників на фондовому ринку – НКЦБФР анулювала понад 300 ліцензій торговців цінними паперами (ліцензії на брокерську і дилерську діяльність, андеррайтинг та управління цінними паперами), депозитарних установ і компаній з управління активами.
Тимур Хромаєв пояснив причини масового відкликання ліцензій, загальний стан ринку цінних паперів, а також згадав про те, як перевищення пропозиції на ринку цінних паперів над попитом породило серйозні дисбаланси на ринку.
Ведучий Станіслав погодився з тим, що фондовий ринок в Україні існував в значній мірі для забезпечення схем податкової оптимізації за допомогою використання цінних паперів з штучно створеною вартістю, у той час як акціонерні компанії не могли вирішувати завдання по залученню капіталу і не були зацікавлені в підвищенні прозорості своєї діяльності.
Ведучі та гість подкасту обговорили першочергові завдання НКЦПФР. На думку Тимура Хромаєва, регулятор не повинен сприйматися як дружня до учасників ринку структура – завданням Комісії є, з одного боку, забезпечення для профучасників швидкого і прозорого входу на ринок, а з іншого боку, підвищені вимоги до їх капіталу, ефективний нагляд над їх діяльністю і неухильне покарання порушників.
У цьому зв’язку, Тимур звернув увагу на важливість отримання Комісією необхідного набору повноважень, які дозволять регулятору швидко реагувати на зміну середовища і на можливі зловживання учасників ринку.
Хронометраж: 51:18
Новини – 01:38
Головна тема – 06:34
Від зарплати до зарплати – 48:15
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас