ФінТех Подкаст 82. Фарід Сафаров: Банки без банків. Чи можливо? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

ФінТех Подкаст 82. Фарід Сафаров: Банки без банків. Чи можливо?

Фінтех і Картки
919
У свіжому випуску подкастів на Finance.UA ведуча Юлія Бондар і один із засновників Moresise Bank, Фарід Сафаров поспілкувалися на тему розвитку і впровадження мобільного банкінгу в Україні.
Поняття мобільний банкінг в Україні існує не так давно. Але за цей час встиг перейняти міжнародні стандарти завдяки чому люди в мобільному доступі можуть оплачувати товари і послуги, поповнювати рахунки мобільних операторів, замовляти квитки та інше.
Фарід Сафаров зазначив, що мобільний банкінг користується популярністю серед жителів Туреччини, 70% населення активно використовують мобільний банкінг не вдаючись до потреб банківських відділень. Після Туреччини з розвитку, впровадження та поширення йде Америка.
На жаль, Україна в плані розвитку відстає на кілька років не тільки від Америки, а й від Європи. Як зазначив засновників Moresise Bank Фарід Сафаров в майбутньому Україну очікує, безсумнівно, розвиток, так як є передумови до цього.
“Перше – наявність бажання у Національного банку регулювати законодавство і створювати поле, друге – банки почали переходити до більш якісного надання послуг, третє – наявність молодих команд, які аналізують міжнародний досвід і впроваджують інноваційні продукти на території України”, – заявив Фарід Сафаров.
Можливо що в майбутньому будуть існувати мобільні банки, які не будуть примушувати своїх клієнтів приходити в банківські відділення чекаючи своєї черги? Чи можливо відкривати депозитний рахунок в режимі онлайн? А найголовніше, наскільки зручне використання буде на рівні з привабливими тарифами, слухайте в новому 82 подкасті.
Хронометраж: 50:03
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас