Мережа книгарень "Буква" відкидає всі пред'явлені ДФС звинувачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мережа книгарень "Буква" відкидає всі пред'явлені ДФС звинувачення

Кримінал
813
Національна мережа книгарень “Буква”, діяльність якої була заблокована через проведені податковими органами обшуки, не вважає себе винною в жодному з висунутих Державної фіскальною службою (ДФС) звинувачень. Про це йдеться в офіційній заяві компанії.
Зокрема, “Буква” вважає необґрунтованими звинувачення ДФС в порушенні податкового законодавства і в сфері інтелектуального права при виготовленні книжкової продукції. “Податківці не повідомляє через ЗМІ, що конфісковані книги, видання в Україні офіційно, а певні тиражі належать партнерам мережі “Буква” і конфіскація відбувалася без урахування якісного зберігання, що призведе до псування вилученого”, – пояснюють у компанії.
Крім 576 тис. примірників, що належали мережі “Буква”, конфісковано тиражі, що належали іншим видавництвам і при цьому під час обшуків не встановлювали власників вилученої продукції, що завдало матеріальної шкоди і партнерам мережі« Буква ».
“Як свідчать перші отримані відповіді на скарги керівництва книжкової мережі, що надійшли від ДФС і прокуратури, заглиблюватися у справу неправомірності дій податківців, а також вивчати незаконність дій працівників ДФС прокуратура не бажає”, – коментують в компанії.
Нагадаємо, 24 вересня заступник глави ГФС Сергій Білан повідомив на своїй сторінці в Facebook про виявленні та припиненні в Києві злочинної діяльності групи осіб, яка, використовуючи низку підконтрольних юридичних і фізичних осіб-підприємців, організувала реалізацію в 18 містах України контрафактної книжкової продукції без сплати податків до бюджету.
За матеріалами:
Файненс.ЮА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас