Diebold представив банкомати майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Diebold представив банкомати майбутнього

Фінтех і Картки
2868
Провідний виробник банкоматів Diebold представив два нових пристрої, які наочно демонструють, як виглядатиме банкінг майбутнього. У нових АТМ відсутні відразу кілька недоліків попередніх моделей. Вони займають менше місця, скорочують час транзакції до 10 секунд, і відкривають доступ до банківських сервісів, які раніше можна було отримати тільки у відділеннях.
Обидва пристрої представлені на конференції Money 20/20, яка стартувала 25 жовтня в Лас-Вегасі.
Робота банкомату без екрану і отвори для карти «Irving» повністю заснована на взаємодії зі смартфоном користувача. Тестуванням банкомату вже займається американський Citi Bank.
- Швидкість: аутентифікація відбувається через сканування QR-коду, NFC-з’єднання, або розпізнавання сітківки ока клієнта. Ці технології дозволяють скоротити процес одержання готівки до 10 секунд.
- Безпека: відсутність картрідера і клавіатури, а також аутентифікація за допомогою смартфона скорочує ризики шахрайства.
- Габарити: всі деталі транзакції користувач вводить через свій смартфон. Це дозволяє відмовитися від багатьох традиційних компонентів банкомату і зробити його на 37% більш вузьким, ніж старі моделі.
Двосторонній термінал самообслуговування «Janus» здатний обслуговувати двох клієнтів одночасно, пропонуючи розширений функціонал при тому ж зовнішньому вигляді.
У цього банкомату також немає отвору для прийому карт. Підключення та ідентифікація відбуваються через смартфон користувача. Також з банкомату прибрали принтер чеків. Вся інформація про транзакції надходить на e-mail клієнта.
Банківські операції: сенсорний екран банкомату дозволяє підписувати документи, а також сканувати паспорт для відкриття нового рахунку. Крім того, клієнт може запросити відеоконференцію з касиром для виконання більш складних операцій.
Пристрій оснащений датчиками, які дозволяють безпечно використовувати банкомат одночасно двома клієнтами.
У Diebold впевнені, що незважаючи на розвиток цифрових платежів, готівкові ще довго будуть затребувані серед клієнтів банків.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас