Фіскальна служба констатує заборгованість "Укрнафти" за податковими платежами 9,6 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскальна служба констатує заборгованість "Укрнафти" за податковими платежами 9,6 млрд гривень

Казна та Політика
592
Державна фіскальна служба констатує, що станом на 22 жовтня заборгованість найбільшої нафтовидобувної компанії “Укрнафта” за податковими платежами становить 9 552, 4 млн гривень.
Про це в ході ініційованого Національною акціонерною компанією “Нафтогаз України” розширеної наради з питань погашення податкової заборгованості “Укрнафти” повідомив перший заступник Міжрегіонального головного управління ДФС – Центрального офісу з обслуговування платників податків Євген Бамбизов, на якого покладено обов’язки виконання обов’язків начальника цього управління.
“Для акціонерів ми повідомимо, що сума податкової заборгованості” Укрнафти “складає 9 552,4 млн гривень. Це загальна сума, враховуючи і поточну податкову заборгованість”, – сказав він.
Крім цього, в компанії існує заборгованість перед державним бюджетом у розмірі 1,8 млрд гривень дивідендів за 2011-2013 роки, яка, за словами представника ДФС, не є податковою заборгованістю.
Бамбизов нагадав, що через невиконання компанією договору реструктуризації податкової заборгованості, а саме – невиконання обов’язків по сплаті протягом 2 місяців, на початку жовтня ДФС розірвало цей договір та офіційно повідомила про це “Укрнафта”.
За словами Бамбізова, на момент укладання договору реструктуризації передбачалося, що грошовий потік компанії в місяць становитиме близько 5 млрд гривень.
“Ми там дивилися, що плановий грошовий потік становить 5 млрд гривень на місяць (за наданою” Укрнафтою “інформації)”, – сказав він.
При цьому за оцінками мажоритарного акціонера компанії – НАК “Нафтогаз України”, прогнозний дохід “Укрнафти” може становити максимум 2 млрд гривень / місяць.
“Ми зараз дивимося консолідовану фінансову звітність за попередній рік, підтверджену аудитором, у них дохід 27 млрд гривень. Фактично при тих цінах на нафту – це близько 2,5 млрд на місяць, тобто зараз – це максимум 2 млрд гривень, що вони можуть генерувати на місяць “, – сказав виконавчий директор НАК” Нафтогаз України “Андрій Пасішник.
За його твердженням, на момент укладання договору про реструктуризацію (серпень 2015) до кінця року “Укрнафта” за прогнозами могла згенерувати близько 8 млрд гривень доходу, при цьому поточні податкові зобов’язання склали б 4-5 млрд гривень.
Виходячи з цього, у представників “Нафтогазу України” виникають сумніви відносно економічної обгрунтованості такого договору реструктуризації, оскільки при доході в 8 млрд гривень компанія зобов’язана за цей період погасити заборгованості в розмірі близько 15 млрд гривень.
Як повідомляло агентство, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заявляє, що угода про реструктуризацію податкової заборгованості з найбільшою нафтовидобувною компанією “Укрнафта” на початку жовтня було розірвано у зв’язку з тим, що компанія не виконала своїх зобов’язань за цією угодою у вересні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас