Майже половина українців обманюють роботодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина українців обманюють роботодавців

Особисті фінанси
3214
Більшість претендентів не дозволяють собі брехню при пошуку роботи. Про це свідчать дані дослідження, проведеного порталом rabota.ua. На такий крок насмілювалися 43% респондентів.
Серед тих, хто хитрував при пошуку роботи, більшість (35%) перебільшували свій стаж роботи або займану посаду. 32% опитаних приписували собі додаткові навички та вміння. Завищували свої знання іноземної мови 23% респондентів. 6% учасників опитування в резюме згадували місце навчання, де ніколи не вчилися.
Майже половина українців обманюють роботодавців
Що стосується обману на співбесіді, то 49% опитаних приховували справжні причини звільнення з колишнього місця роботи, а 41% – перебільшували свій інтерес до поточного роботодавця. 29% респондентів завищували рівень зарплати на попередньому місці роботи – це, за їхніми словами, повинно було мотивувати майбутнього роботодавця платити більше. Кожен четвертий учасник опитування повідомив, що втаював інформацію про конфлікти з колишніми колегами або керівником, а кожен десятий перебільшував своє значення в розвитку компанії.
Майже половина українців обманюють роботодавців
Тих, кого постійно викривають на співбесідах, серед учасників опитування не виявилося. У той же час 12% респондентів зазначили, що в їхній практиці було кілька випадків, коли обман розкривався. 88% претендентів впевнені, що їх обман жодного разу не розкривався.
Незважаючи на обман, половина учасників опитування все-таки отримували бажану посаду. 44% опитаних зазначили, що роботу, заради якої обманювали, вони так і не отримали.
Що зупиняє здобувачів від обману при пошуку роботи? Для 34% учасників опитування це принципова позиція: вони переконані, що брехня недопустима ні за яких обставин. 40% респондентів вважають себе досить хорошим фахівцем, отож обманювати роботодавця для отримання роботи їм не потрібно. 26% опитаних зізналися, що просто не вміють обманювати.
Майже половина українців обманюють роботодавців
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас