Диво-бритва з лазерним лезом зібрала $4 млн на Kickstarter і виявилася фейком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Диво-бритва з лазерним лезом зібрала $4 млн на Kickstarter і виявилася фейком

Технології&Авто
2157
Мільйони гиків, які мріють про хайтек-бритву, так і залишаться неголеними: проект лазерної бритви Skarp тріумфально стартував на Kickstarter, зібрав більш ніж достатньо для масового запуску, але завершилося все трагічно. Адміністрація сервісу розібралася в деталях кампанії і закрила проект. Причина: творці бритви не змогли показати робочий прототип (який видно на відео), а це порушує правила платформи. Skarp встигла зібрати $4 млн, хоча просила всього $160 000.
Днями бекери проекту отримали від Kickstarter лист під заголовком «Проект лазерної бритви Skarp закрився, а ваш внесок скасовано». Далі у листі йдеться про те, що адміністрація ресурсу проект перевірила і що він порушує правила Kickstarter. Згідно з вимогами, подібні проекти повинні мати працюючі прототипи тих девайсів, на які збираються гроші і які пропонуються спільноті. Після перевірки додаткових матеріалів, наданих творцями проекту, в Kickstarter вирішили, що проект краще закрити.
Диво-бритва з лазерним лезом зібрала $4 млн на Kickstarter і виявилася фейком
Команда проекту не розгубилася і перезапустилась на Indiegogo, де вже встигла зібрати більше $47 000. Не мільйони, звичайно, але все ж. Мета тут — така ж, як і на Kickstarter — зібрати $160 000.
Лазерна бритва, яка вміє чисто голити без подразнення шкіри, викликала свого часу багато обговорень. На Reddit є ціла гілка, де користувачі намагаються зрозуміти: фейк чи ні. Один з коментаторів вказує на те, що технологія, яку використовують у бритві — надто вже схожа на правду. «Підпис під зображеннями прототипу говорить: «Два алюмінієві прототипи з включеним лазером». Що мене вразило, так це що девайс виглядає як звичайна пластикова бритва з включеним світлодіодним підсвічуванням», — пише один з учасників дискусії.
Диво-бритва з лазерним лезом зібрала $4 млн на Kickstarter і виявилася фейком
На Kickstarter нерідко бувають випадки, коли гроші залучаються під відверто жартівливі проекти (зразок картопляного салату), або ж — коли творці кампанії, отримавши потрібну суму, просто зникають. Нещодавно в мережах обговорювали історію про те, як бекери, які підтримали розробників гри Mansion Lord, залишилися з носом, а компанія, що отримала на порталі $30 000, буквально випарувалася.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас