Парламент Ірану підтримав ядерну угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Ірану підтримав ядерну угоду

Світ
515
У вівторок, 13 жовтня, парламент Ірану проголосував на підтримку ядерної угоди, досягнутої шісткою переговірників в липні 2015 року.
Як повідомляє AFP з посиланням на державне агентство новин IRNA, таким чином, поставлено крапку в дискусіях щодо угоди і розпочато шлях до її офіційної реалізації.
Рішення затвердити спільний Комплексний план дій (JCPOA) був прийнятий 161 голосами. 59 проголосували проти і 13 утрималися.
Нагадаємо, що влітку в столиці Австрії Відні з успіхом завершилися тривалі переговори Ірану і шістки міжнародних посередників щодо ядерної програми Тегерана.
Угода Ірану із Заходом стала справжньою історичною подією, яка може змінити геополітичні розклади – президент Ірану Хассан Рухані заявив про відмову країни від намірів отримати ядерну зброю.
Однак, верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї виступив з промовою, в якій припустив, що його країна в майбутньому відмовиться від ядерної угоди в тому випадку, якщо “угода” буде не відповідати інтересам його країни.
У свою чергу, Радбез ООН 20 липня одноголосно схвалив резолюцію на підтримку угоди по атому між Іраном і “шісткою” міжнародних посередників.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас