Кількість жертв теракту в Анкарі збільшилася до 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість жертв теракту в Анкарі збільшилася до 9

Світ
346
Кількість загиблих в результаті теракту в столиці Туреччини Анкарі зросла до 97 осіб, повідомляє турецьке видання Daily Sabah. Пораненими залишаються 246 чоловік.
Тим часом, за версією поліції, теракт організували два терористи-смертники, яким вдалося пронести на мітинг вибуховий пристрій. Мітинг, на який зібралося близько 14 тисяч осіб, був організований супротивниками відновлення бойових дій між Туреччиною і радикальними курдами “Робочої партії Курдистану”. За кількістю жертв цей теракт став наймасштабнішим за всю історію турецької республіки.
Нагадаємо, вибухи прогриміли на турецькій залізничній станції в суботу, коли там збиралися прихильники прокурдської Народно-демократичної партії, які мали намір провести мирну акцію в підтримку припинення конфлікту між курдської робітничої партією і турецькою владою.
Після масштабного теракту, що забрав життя 32 людей, а також сплеску заворушень і вбивства поліцейських в країні, Туреччина почала масштабну АТО, в рамках якої було затримано близько 2 тисяч осіб. Затримують підозрюваних як у зв’язках з ІГІЛ, так і курдів, які можуть бути пов’язані з незаконною в країні Робочою партією Курдистану.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас