У Молдові тривають протести проти влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдові тривають протести проти влади

Світ
513
Прихильники «Нашоїпартії» і Партії соціалістів (ПСРМ) в понеділок заблокували бульвар Штефана Чел Маре біля будівлі парламенту в центрі Кишинева.
Як передає кореспондент «Інтерфаксу», маніфестанти перегородили проїжджу частину великим вантажівкою. У заторі опинилися сотні машин, а тисячі городян змушені були добиратися на роботу або навчання з пересадками.
Протестуючі заявляють, що цією акцією вони звертають увагу влади на свої вимоги: проведення дострокових виборів до парламенту, всенародні вибори президента, а також відставка чиновників, які допустили крадіжку з банків $ 1 мільярда.
Сама будівля парламенту оточена подвійним кордоном поліції. Перша шеренга – молоді поліцейські в спорядженні спецназу, а перед входом в будівлю вишикувалися правоохоронці зі щитами. Всю діяльність поліції координує на місці міністр внутрішніх справ Молдови Олег Балан. Глава МВС відмовився від будь-яких коментарів.
Лідер ПСРМ Ігор Додон у свою чергу повідомив, що напередодні в таборі опозиції поліція шукала вибухівку. «Прийшли з собаками. Шукали бомби, зброю і наркотики. Нічого не знайшли », – сказав політик.
З 6 вересня прихильники громадянської платформи DA проводять акцію протесту, встановивши наметове містечко біля будівлі уряду. З 25 вересня у парламенту Молдавії обладнане наметове містечко активістів «Нашої партії» і Партії соціалістів, які відмовилися від використання партійної символіки. І ті й інші вимагають відставки президента, парламенту, уряду, а також проведення дострокових виборів до парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас