Кличко розповів, чому відмовився платити за боргами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко розповів, чому відмовився платити за боргами

Казна та Політика
1709
Київрада прийняла рішення призупинити виплату зовнішнього боргу столиці, щоб підготуватися до зими.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.
«На сесії Київради було проголосовано одне з важливих питань – призупинення виплати зовнішнього боргу столиці. Ще 10 років тому були взяті зовнішні кредитні зобов’язання. І термін сплати за ним закінчується 6 листопада. Розуміючи дуже складну економічну ситуацію, і виходячи виключно з інтересів Києва і киян, ми прийняли відповідне рішення », – повідомив Кличко, додавши, що на сьогодні пріоритетом є підготовка до опалювального сезону, а переговори із зовнішніми кредиторами ведуться. «Після закінчення переговорів ми оголосимо про домовленості, які будуть досягнуті», – запевнив мер.
Він нагадав, що йдеться про погашення старих боргів, які столична влада отримала у спадок – 12,5 млрд. грн. А також зазначив, що нинішня київська адміністрація вперше покрила 1 млрд. 200 тис грн. боргу. Крім того, була погашена заборгованість по зарплаті бюджетникам, борги столиці за енергоносії, сформований збалансований соціально орієнтований бюджет.
За словами Кличка, він доручив відділу внутрішнього аудиту з’ясувати, на що бралися зовнішні позики, в які роки і куди були витрачені ці кошти. Ця інформація буде оприлюднена.
«Ми говоримо про реструктуризацію боргу, про відстрочку виплат і сподіваємося, що найближчим часом ми зможемо прийти до киян з позитивними новинами», – підкреслив Кличко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас