Кабмін зобов'язав постачальників газу створити страховий запас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зобов'язав постачальників газу створити страховий запас

Енергетика
131
Відповідне рішення закріплене в урядовій постанові від 30 вересня 2015 року.
Створення страхового запасу, як наголошується в документі, здійснюється шляхом закачування природного газу постачальника в підземні сховища «Укртрансгазу».
«Оператор газотранспортної системи не приймає номінації (заявки) на постачання природного газу від постачальника у разі невідповідності обсягів поставки газу обсягами наявного у постачальника страхового запасу», – наголошується в постанові.
Також у документі наголошується, що постачальники мають право реалізовувати природний газ лише за наявності у них страхового запасу в місячному обсязі споживання.
У разі використання постачальником частини страхового запасу він, як зазначається в урядовій постанові, зобов’язаний при виникненні негативного дисбалансу відновити протягом місяця використані обсяги страхового запасу.
Облік страхового запасу постачальника ведеться оператором газосховища.
«У разі виникнення ситуацій щодо обмеження або припинення надходжень природного газу в Україну постачальник має право (відповідно до рішень Кабінету Міністрів України) використовувати страховий запас для забезпечення постачань газу споживачам», – наголошується в документі.
Норма починає діяти для постачальників, які мають власним видобутком, з 1 січня 2016 року. Для всіх інших – з моменту набрання чинності постанови.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас