МВФ підтримав конвертацію валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтримав конвертацію валютних кредитів

Кредит&Депозит
5692
Міжнародний валютний фонд (МВФ) попередньо підтримав запропонований банківським співтовариством законопроект про конвертацію валютних кредитів зі списанням 25-50% боргу.
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
“Національний банк повністю підтримує такий варіант виходу із ситуації, адже він заснований на реальних механізмах захисту і підтримки українських валютних позичальників, в першу чергу малозабезпечених та соціально незахищених. Не виключаючи можливості і не обмежуючи право банків та їх клієнтів визначати умови реструктуризації валютних кредитів в договірному порядку, законопроект створить чіткі та прозорі умови для врегулювання проблеми “, – зазначив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.
Законопроект банкірів передбачає реструктуризацію валютних кредитів на суму до 2,5 млн грн ($ 150 тис). Конвертація буде проходити за офіційним курсом Нацбанку на день реструктуризації. Після чого частина боргу буде списана. Усім громадянам, які брали кредити на покупку єдиного житла, а також на купівлю землі для будівництва такого житла, банки вибачать не менше 25% боргу.
Олександр Писарук також додав, що Нацбанк і Міністерство фінансів разом з МВФ найближчим часом мають намір переглянути положення Меморандуму про економічну та фінансову політику в рамках реалізації програми з Механізму розширеного фінансування і внести до нього відповідні зміни, які будуть корелюватися з досягнутими результатами переговорів.
Нагадаємо, Незалежна асоціація банків України звернулася до глави НБУ Валерії Гонтарєвої з проханням підтримати законопроект «Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, які отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)».
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас