Думка експерта: Що дасть відкриття реєстру нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка експерта: Що дасть відкриття реєстру нерухомості

Нерухомість
5738
Відкриття Державного реєстру прав на нерухоме майно дасть українцям доступ до приватної інформації про інших людей, проте є необхідним кроком у боротьбі з корупцією.
“Я вважаю, що з точки зору психології, цього робити не можна. Але з корупцією інакше не впораєшся. Людей більше будуть цікавити дані не сусіда, а вищих осіб в країні, депутатів. З цією метою часткове відкриття таємниці приватності можна пережити”, – заявила у коментарі Сегодня. ua нотаріус, експерт у сфері нерухомості Наталія Наумець.
Експерт впевнена, що відкриття подібної інформації не призведе до зростання афер з будинками і квартирами українців. “Це досить захищений реєстр. Якщо, приміром, людина дізнається, що у когось є 10 квартир, то переписати на себе одну не вдасться, система не дозволить відібрати нерухомість. Ті шахрайські схеми, які були раніше, цим реєстром якраз нівелюються. Тому в цьому сенсі, я думаю, проблем не буде”, – вважає Наталія Наумець.
Держреєстр, до якого сьогодні з’явився доступ, експерт вважає більш надійним, ніж існуючу раніше систему реєстрації нерухомості.
“Я раджу власникам, щоб захистити свою нерухомість, перенести документи зі старої системи реєстрації в новий реєстр. Тоді ніякої шахрай не зможе підробити документи і повторно внести їх до реєстру. Нинішня система реєстрації – одна з найкращих у Європі і досить надійна”, – говорить Наумець.
Нагадаємо, 6 жовтня в Україні відкрився доступ до реєстру прав на нерухоме майно. Щоб отримати інформаційну довідку про власників нерухомості, потрібно зареєструватися на порталі Мін’юсту і в Кабінеті електронних сервісів – kap.minjust.gov.ua.
“В Україні запрацював Державний реєстр прав на нерухоме майно. Тепер кожен громадянин, зареєструвавшись на сайті сервісу, може отримати відомості про майнові права на нерухоме майно за (1) адресою, (2) реєстраційними номерами об’єкта нерухомості, (3) кадастровим номером земельної ділянки, а також (4) ідентифікаційними даними фізичної або юридичної особи”, – пояснив на своїй сторінці в Facebook нардеп Мустафа Найєм.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас