Вчені розробили серце з пінопласту, здатне качати кров (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розробили серце з пінопласту, здатне качати кров (відео)

Технології&Авто
1871
Вчені з Корнельського університету створили штучне серце, здатне перекачувати кров. Серце виготовлене з пінопласту і в майбутньому може бути використане для трансплантації замість донорських органів.
На створення подібної моделі вчених надихнула розробка м’яких роботів. Інформацію про це поширило видання New Scientist.
Останнім часом компанії почали розробку роботів, які нагадують змій або щупальця. Вони виготовляються з гнучкого пластику і приводяться в рух за допомогою стисненого повітря. Але за словами Роберта Шеферда, одного з розробників моделі серця, ці роботи виготовляються плоскими. Для створення ж серця, здатного качати кров, Шеферд і його колеги використовували пористий пінопласт, всередині якого знаходиться мережа з трубок, через які може проходити повітря. Зверху серце вкрите твердим пластиком, який виконує функції шкіри.
Команда дослідників перевірила матеріал на кількох простих зразках, які приводилися в рух шляхом подачі до них повітря, а згодом побудувала модель серця. Побудована модель має всього дві камери замість чотирьох, але підведення до серця повітря робить його рухливим і дозволяє серцю перекачувати воду між камерами. Зовнішня сторона із твердого пластику робить поштовхи всередині серця практично непомітними.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас