Активісти виступають проти контролю влади за соцвиплатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активісти виступають проти контролю влади за соцвиплатами

Казна та Політика
529
Вимушені переселенці із зони АТО домагаються скасування обмеження на отримання соціальної допомоги та пенсій виключно через Ощадбанк.
Нагадаємо, що раніше грошова допомога таким громадянам виплачувалася через управління соціальної допомоги, проте 22 червня Кабмін вніс зміни до постанови № 505 і 509, якими переклав цю функцію на держбанк.
Громадські організації стурбовані тим, що процедура реєстрації переселенців в Ощадбанку може порушувати їх право на захист персональних даних.
Причиною занепокоєння стала заява прем’єр-міністра про те, що деякі переселенці використовують держдопомогу не за призначенням. На думку активістів, це може говорити про те, що уряд відстежує, куди саме витрачаються ці кошти.
Тому вони попросили Ощадбанк та Мінсоцполітики надати їм порядок передачі інформації про переселенців, але отримали відмову. Вони вирішили домагатися інформації в суді. «28 вересня ми подали позов до Мінсоцполітики щодо ненадання даних про обмін інформацією між Ощадбанком та управліннями соцполітики», – повідомила координатор організації «Схід-СОС» Олександра Дворецька.
У Мінфіні вважають ці звинувачення безпідставними. «Ці дані є агрегованими даними органів влади без будь-якого індивідуального контролю. Ця інформація абсолютно знеособлена », – говорить заступник директора департаменту фінансів охорони здоров’я та соціальних програм Мінфіну Андрій Рязанцев.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас