Запуск Tesla Model X нарешті відбувся — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск Tesla Model X нарешті відбувся

Технології&Авто
2642
Model X – третій за рахунком електрокар і перший кросовер від компанії. Tesla починає поставку першої партії автомобілів клієнтам, які зробили попереднє замовлення. Багато покупців чекають свою машину ще з 2013 року, коли і повинен був стартувати серійний випуск.
Презентація пройшла на заводі Фримонт в Каліфорнії, де в 2012 презентували Model S. Елон Маск розповів про машину і роздав шість ключів від Model X їх власникам.
7-місний кросовер створений на базі Model S. Для зручності пасажирів, які їдуть позаду, зроблені спеціальні двері зі складною траєкторією відкривання вгору, які заробили прізвисько “крила сокола”.
Маск розповів, що в даху вбудовані сенсори, що дозволяють дверям розрахувати правильний кут для відкривання, в залежності від того, наскільки багато місця навколо. На презентації наочно показали, як двері Model X відкриваються навіть при мінімальній відстані між автомобілями. Елон Маск також звернув увагу відвідувачів на безпеку новинки, розповівши, що автомобіль отримав максимальних п’ять зірок у всіх категоріях безпеки.
Model X мінімальній комплектації обійдеться в $ 132 000. Автомобіль надійшов у продаж, але його попередньо замовити 25000 людей, а це означає, що замовивши один сьогодні, Model X доведеться чекати від восьми до 12 місяців.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас